Hihetetlen – stúdiózik a Metallica

Hihetetlen – stúdiózik a Metallica

Több éven át tartó ígérgetés és rejtélyeskedés után végre biztos a hír: a Metallica új albumon dolgozik. A hírt a zenekar fronembere, James Hetfield kottyantotta el, egy EMG TV-vel folytatott videóinterjú során, habár a puszta tényen kívül semmi mást nem árult el a készülő anyagról.

A videó témája egyébként Papa Het sajat igényeire tervezett (signature) gitárjai és hangszedői voltak, az ominózus mondat („we’re recording right now”) 01:49-nél hangzik el.

Nem az elskalom, hogy a világ vezető metal zenekara új felvételek ígéretével hitegeti a sajtót: a banda dobosa, Lars Ulrich, egy Rolling Stone-nak adott korábbi interjúban is kijelentette, kb. 20 kiadásra kész szám várakozik a zenekar fiókjában. Majd hozzatette:

„Ezidáig az alkotói munkát és a stúdiozást egymástól elkülönített folyamatként kezeltük. Most azt szeretnénk, hogy ez a két munkafázis valamivel jobban összemosódva, de természetesen váltsa egymást. Kíváncsiak vagyunk, fel tudjuk-e idézni az alkotói kiváncsiságot odabent is, azt az érzést, mikor egy dalt a stúdioban játszunk először.”

2011-es, Lou Reeddel közösen írt – és borzalmasan negatív fogadtatású – Lulu-t nem számítva a Metallica 2008 óta nem adott ki stúdióalbumot, az utolsó nyilvánosságra hozott dal tőlük pedig a 2014-es Lords of Summer volt. Az új lemezt a zenekar már ígérte 2014-re, 2015-re, a jelenlegi állapotok szerint viszont legkorábban 2016 tavaszán/nyarán kerülhet napvilágra az új anyag.