Sziget ajánló – második nap

Már négy napja toljátok és még csak most jöttök bele igazán a bulizásba? De még nem táncoltatok egy igazán jót? Ha nem voltál a Világzenei Nagyszínpadnál és Rihanna-ra meg a Guetta-ra jöttél ki, akkor Te csak Sound-on voltál, nem a Szigeten.

Szóval, ha 17.15-kor a francia Soviet Suprem rezeseivel hangolódsz a balkan beat-re, akkor nagyon nem tévedsz.

Utána fél hétkor következik egy Gogol Bordello klón és nem is a rosszak közül való. Az amcsi Kultur Shock története nagyon hasonlít ukrán testvérzenekaréra. Gino Srdjan Jevdjevic az ostromlott Szarajevóból egészen Seattle-ig menekült, hogy megalapítsa bosnyák népzenén alapuló punk-rock bandáját. Garantált három kiló mínusz ha becsülettel végig ropod a műsort.

Ha úgy érzed még nem volt elég a nincs holnap életérzésből, akkor meg lehet még őrülni az orosz Leningrad fergeteges show-ján fél tíztől a szintén a Világzenein. Tapasztalatból beszélünk, íme egy teljes Sziget koncert. A fesztblog is ott tapsikol a tömegben valahol.

A Nagyszínpadnál negyednyolctól egy nagyon különleges koncert várható, hanem a legegyedibb. Bár az izlandi melankóliát nem tudom meddig fogja bírni Sziget Népe. Ha osztogatnak nyugágyat de legalábbis pokrócot, akkor ott megírom a kritikámat. A Sigur Rós először jár nálunk ezért ki is tették őket a rétre.

Muse fél tízkor lép fel a Nagyszínpadon és gondolom nem is utoljára. Matt Bellamy-ék előző albuma szar volt, a tavaly nyáron megjelent Drones meg új utakat nyitott meg a közönség és maguk előtt. Várjuk milyen lesz élőben.