Alig három hét múlva indul az Uprising, a környék legbarátságosabb fesztiválja

Najó, az elején álljunk meg egy szóra! Tényleg ez lenne a legbarátságosabb fesztivál? Bizony, mert ahogyan még 2015-ben írtuk:

Egyszóval olyan volt ez a hely, mint amilyennek egy reggae fesztivált elképzel az ember: egy olyan rendezvény, ahol minden arra van kihegyezve, hogy jól érezd magad, hogy egy napra kiszakadj a mókuskerékből és lazulhass egyet. Egy olyan hely, ahol valóban feltöltődhetsz pozitív energiával, de közben bulizhatsz is és jókat ehetsz, szóval olyan, ahol (nagybetűvel) Faszán érezheted magad.

Vagy ahogyan 2018-ban:

igen, még mindig nem lettem reggae fan, de lehet valami ebben a zenében, mert már sokadik éve érzem úgy, hogy a legjobb bulik ezen a fesztiválon vannak. itt a legjobb fejek az előadók, idén is csak egy volt akinek a produkcióját untam, a tagot magát sajnáltam, de erről majd később; itt a legjobb fej a közönség, annak ellenére, hogy itt is megjelentek a pusztán lerészegedni vágyó tinik, de létszámuk még elviselhető és itt a legjobbak az árak. sör (4 deci) 1.75 EUR és a rövid is 1.75 EUR, a legdrágább a repohár 2 EUR, de azt simán visszaváltják, sőt, újabb pia rendelésekor automatikusan cserélik.

Az árak persze biztosan magasabbak lesznek, de bízzunk benne, hogy a hangulat, a közönség és a vibe ugyanaz lesz, amiért a COVID előtt majd’ minden nyarunkat Pozsonyban zártuk. Nem is feltétlenül a fellépők miatt, de ezt a vibe-ot máshol nem sikerült eddig elkapnunk. De azért ne feledkezzünk meg a fellépőkről sem!

A fesztiválon rendszeresen fellépnek magyar előadók is (annak ellenére, hogy magyarokkal a korábbi években csak elvétve találkoztunk), idén a tavasszal a Puskás Arénát háromszor is megtöltő Azahriah is a Nagyszínpadon lesz, ahogyan pénteken Sena Dagadu koncertjét és végig lépkedhetjük.

Nemzetközi fronton sem hagy minket cserben a fesztivál: a Sziget Európa színpadáról ismerős Dubioza Kolektiv érkezik reggae-ska-punk koncertjével, a reggae legenda, Alborosie neve pedig szintén sokat mondhat a fesztivál közönségének.

Az elektronikus zene kedvelői Sigma koncerten tombolhatnak majd, illetve a legutóbb a tárnoki kőfejtőben(!) fellépő Tommy Cash is a Nagyszínpad vendége lesz.

A pontos a fesztivál oldalán már elérhető (kicsit trükkös módon a fellépők felé kell vinni az egeret, hogy megjelenjenek az időpontok), de a lényeg, hogy ha a nyár tökéletes zárását keresitek, augusztus utolsó napjaiban irány Pozsony, az Uprising Fesztivál!

Jegyek az alábbi linken kaphatóak, mi legutóbb 2018-ban jártunk a fesztiválon, akkor nagyon szerettük, beszámolónkat itt olvashatjátok róla.

Uprising Fesztivál
2024.08.30-31.
Pozsony
www.uprising.sk