Kopaszkutya előtt, avagy réges-rég egy messzi-messzi galaxisban

forrás Barba Negra

Első Hobó Blues Band koncertemre apám vitt el a Fővárosi Művelődési házba valamikor a 80-as években. Akkoriban ők már túl voltak a Kopaszkutyán és pár albumon, de még sok Rolling Stones és Jimmy Hendrix számot is játszottak.
A koncert akkora hatással volt rám, hogy pár nappal később a szimatszatyromra is felkerült a Hobó felirat (a Pokolgép és a BKV karszalagos patkány figura közé…) és azóta is járom a Hobó koncerteket rendületlenül.

Most, augusztus 31-én, ismét visszarepülhetünkk az időben, mert a Barba Negrában újra színpadra lép Hobó, a magyar blues élő legendája, aki az este során végigvezet minket azon az úton, amely a legendás „Kopaszkutya” albumhoz vezetett. Felidézi azokat a pillanatokat, amikor a zenekar még a klubok füstös színpadain játszott, a nagy áttörés előtt. Egy este erejéig átélhetjük a hetvenes évek végének és a nyolcvanas évek elejének hangulatát, újra fel lehet venni a szakadt farmert, bőrkabátot – már ha valakit nem zavar a 40 fok árnyékban – és olyan régi dalokat hallgathatunk meg, mint a Dobókocka vagy a Szimpátia az ördöggel (Rolling Stones).


Vendég zenészként fellép Pálmai Zoltán, aki ebben az időben a zenekar dobosa volt és ott lesz Bűdi Szilárd is, aki már évek óta együtt zenél Földes Lászlóval, és egyfajta modern fáklyavivője ennek a zenei hagyománynak. Szilárd különleges gitárjátéka és zeneszerzői tehetsége tökéletesen illeszkedik Hobó világához, a közönség biztos lehet benne, hogy egy olyan este részese lehet, ahol a múlt és a jelen találkozik. Szilárd karizmatikus előadói stílusa és technikai tudása révén egy új színt hoz a régi klasszikusokba, így azok azokra is új élményként hatnak, akik már számtalanszor hallották őket.

Találkozunk augusztus 31-én a Barba Negrában!

A blues legyen veletek!

A koncertről minden információt megtaláltok az esemény FB oldalán.

vendégszerzőnk Tomerka írása