Szeptemberi zenés programok – Vissza a klubokba!

Véget ért egy újabb nyár, ami egyben azt is jelenti, hogy ismét a kluboké a főszerep. A jó idő még velünk marad, így a hűs helyiségek mellett még a szabadtéri eseményeket is élvezhetjük egy ideig. Olyan koncerteket és bulikat gyüjtöttünk össze, amelyek segítenek beindítani az őszt

kontravoid budapest
kép: Frank Olivér (infinitebeat.hu)

Kontravoid (CAN), Separated Lamb @Gólya

Számunkra az ősz egyik legjobban várt eseménye a maszkos kanadai dark mágus koncertje a Gólyában. Egyedi megjelenésének és hangzásvilágának köszönhetően Cameron Findlay alias Kontravoid a dark-, coldwave és EBM műfajok egyik legjelesebb képviselője. Márciusban kiadott Detachment névre keresztelt albuma pedig egy újabb apropót szolgáltatott, hogy tavalyi koncertjét követően idén is visszatérjen Budapestre. Felvezetésért a Separated Lamb gondoskodik.

Facebook-esemény
Jegyek a helyszínen


KETIOZ – Részecsketyósító lemezbemutató @Turbina

Az idei év egyik legjelentősebb hazai hip-hop albumát jegyző KETIOZ nevét nem kell bemutatni az underground szerelmeseinek, a Részecsketyósító-t viszont annál inkább látni/hallani akarta a nagyérdemű! A lemez közreműködői is színpadon lesznek, így nemcsoda, hogy a Turbina kitette a ‘megtelt’ táblát.


Xzibit (US) @MOM Sport

És ha már szó esett a jelentős hip-hop alakokról, kihagyhatatlannak ígérkezik a rap legenda, Xzibit budapesti látogatása. A mikrofonmesterség mellett az MTV Pimp My Ride című műsorának legendássá vált műsorvezetője ráadásul élőzenekaros felállásban érkezik a MOM Sportba. A kisebb ünnepéllyé formálódó eseményt, ami nem mellesleg X születésnapjának megünneplése is lesz, tovább növeli a hazai support Saiid, Killakikitt és DJ Q-Cee személyeiben, akikkel csak még teljesebbé válik a a hónap egyik legnagyobb eseménye.

Facebook-esemény
Jegyek


Ski Mask The Slump God (US) @Akvárium

Ugyancsak hip-hop vonalán mozgó, ám annak jóval újabb hullámain szlalomozó Ski Mask The Slump God szeptember utolsó napján adja tiszteletét az Akvárium Nagyhalljában.


Historical Tales with HOT SINCE 82 @Budai vár

Eddig csak nyáron élvezhettük a Historical Tales elektronikus zenei bulijait az Oroszlános udvarban, idén viszont úgy alakult, hogy ősszel is, egészen pontosan szeptember 27-én house költözik a Budai várba. HOT SINCE 82 eredetileg július közepén állt volna lejtszók mögé, most viszont a Deadcode ősz végi szettel búcsúztatja az idei évadot.


Sub Focus + Dimension @Budapest Park

Elektronikus hullámokon maradva és a Bladerunnaz születésnapi programsorozatát tovább fokozva drum and bass költözik a Budapest Park nagyszínpadára. Mindezt ráadásul rendhagyó módon, ugyanis a műfaj két legkurrensebb alakja lép majd fel, akik bár külön-külön már megremegtették idén az Akváriumot, viszont együtt még soha nem léptek fel Magyarországon. Sub Focus és Dimension mellett a törtütemek meghatározó hazai képviselői veszik majd birtokba Parkot.