Ezt az 5 budapesti őszi zenei fesztivált várjuk a legjobban

Ha fesztiválokról van szó, kérdés nélkül mindenkinek a nyár jut eszébe, pedig aztán ősszel is dübörög a fesztiválszezon, csak kicsit máskép: kisebb mennyiségben, koraibb sötétedéssel és a szabdtéri napsütés helyett a klubok hangulata fűti hangulatot.

kép: Bónusz Fesztivál

Bónusz Electronic Music Festival

Nemcsak hazai viszonylatban jelentős, de a térség egyik kiemelkedő rendezvénye idén is mindent megtesz, hogy felrázza az őszi szezont! A Bónusz Electronic Music Festival idén is 2 napos fesztiválként tér vissza kivételes line-uppal, páratlan fénytechnikával, lézerekkel és vizuállal. Az idei fellépősorban az elektronikus zene sokszínűségének jegyében olyan neveket köszönthetünk, mint DJ Rush, Jan Blomqvist, Joris Voorn, I Hate Models, Enrico Sangiuliano, Âme, Dubfire vagy éppen Sam Paganini. A Deadcode szervezésében megvalósuló esemény november harmadik hétvégéjén kerül megrendezésre, jegyek még kaphatók.

📍 Hol? / Hungexpo
📅 Mikor? / november 15. – 16.

Facebook-esemény
Bónusz Electronic Music Festival 2024 Jegyek


Liszt Ünnep

Október hónapot lefedve készül átfogó, színes programkavalkáddal a 4. Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál. Városszerte kerülnek megrendezésre izgalmasabbnál izgalmasabb koncertek a kortárs alkotoktól a klasszikus zenészekig. A közel egy hónapos fesztivál alatt olyan neves művészekkel találkozhatnak az érdeklődők, mint Francesco Tristano, a Royal Philharmonic Orchestra, az Einstürzende Neubauten vagy éppen a technolegenda Jeff Mills projektje, a Jean-Phi Dary & Prabhu Edouard párosával fémjelzett Tomorrow Comes The Harvest. A fesztivál kísérőrendezvényei közé tartozik továbbá az Art Market Budapest, a Margó Irodalmi Fesztivál vagy éppen ajánlónk következő szereplője, az Isolation Budapest.

📍 Hol? / Budapest, több helyszín
📅 Mikor? / október 9. – 22.

Faecbook-események
Liszt Ünnep 2024 Jegyek


Isolation Budapest 2024

Minden eddiginél erősebb fellépősorral kerül megrendezésre harmadik alkalommal a Liszt Ünnep egyik kiemelt eseménye, az Isolation Budapest. Az idei kiadás márcsak azért is ígérkezik kivételesnek, mivel az elsősorban radar alatt mozgó, underground zenészek mellett idén a brit énekes-dalszerző, Jake Bugg is színpadra áll, akit eddig a Sziget Nagyszínpadán láthatott a magyar közönség. Rajta kívül még olyan fontos előadók lépnek fel, mint az afrobeat legenda fia és zenekara, a Seun Kuti & Egypt 80, az Elysian Fields, a black midi korábbi frontembere, Greep, a sokszínű Deki Alem, valamint a brit hip-hop egyénisége, Lord Apex. Eseménydús estének néz elébe az Akvárium október 19-én.

kép: Akvárium Budapest

📍 Hol? / Akvárium Klub
📅 Mikor? / október 19.

Facebook-esemény
Isolation Budapest 2024 Jegyek


UH Fest 2024

És ha már szóba jött az underground, idén is zenei elmélyülésre invitálja az UH Fest az arra fogékonyakat. Egy héten át szolgáltat emlékezetes estéket a főváros különböző helyszínein, így a Gólyában, az art quarterben, a Trafóban vagy a nemrég megnyílt Nº spaceben. A kétévtizede megrendezésre kerülő esemény célja az új irányzatok megismertetése, stílusok felfedezése és a zenei határok folyamatos feszegetése. Az underground

📍 Hol? / Budapest, több helyszín
📅 Mikor? / október 7. – 13.

Facebook-esemény
UH Fest 2024 Jegyek


BME Egyetemi Napok

Az ország egyik legnagyobb egyetemi fesztiválja immáron 17.alkalommal nyitja meg kapuit nemcsak egyetmista látogatói előtt. Idén fellép többek közt az Elefánt, a Belga, Byealex és a Slepp, T.Danny vagy épp Dzsúdló. A 3 napos bérletek már elfogytak, de napijegyekre még letudtok csapni.

📍 Hol? / Infopark (Magyar Tudósok Körútja 2.)
📅 Mikor? / szeptember 17. – 19.