Stroboszkóp, sötétség, indusztriál és az álarcos énekes / Kontravoid a Gólyában

Erős szezonnak néznek elébe a sötét dallamok szerelmesei Budapesten, melynek egyik tartópillérét képezte Kontravoid szeptember 17-i Gólyában tartott fellépése, amit idén már mi sem hagyhattunk ki.

kontravoid gólya
kép: A L pix

Nem indult túl rózsásan az idei ősz: az utó-nyári meleget felváltotta a hirtelen hideg, esőzések, végül áradások. Ám erre a valamivel több, mint két hétre volt egy kedélyjavítónk: a szeptember 17-i Kontravoid-koncert.

A kanadai zenész tavaly novemberben fellépett a Robotban, akkor viszont nem jutottunk el a koncertre, így amikor július elején kijött az esemény híre, nem volt kérdés, hogy ott leszünk-e.

A borús idő aznapra is adott volt, ami szerencsére csak még inkább hozzátett a koncert előtti várakozáshoz. Adott volt a helyszín is, hiszen a Gólya romkocsmás, kissé indusztriálra hajazó belseje ugyancsak passzolt az összhangulathoz.Arról nem is beszélve, hogy a koncert a hét elején volt, ami mindig fellendíti a hetet, számomra legalábbis.

separated lambs gólya
kép: A L pix

Sikerült elbeszélgetnünk az időt a Gólya teraszán, így a feltörekvő Separated Lamb warm-upjának a legvégére értünk már csak le, viszont azt elmondhatjuk, hogy az a kevés, amit hallottunk, tetszett.

Kisvártatva, – bár ami azt illeti, negyedórával a beígért kezdést követően – megjelent Cameron Findlay, először még maszk nélkül, majd a második szám környékén, amikor már kezdtünk átmerészkedni a legújabb album, a Detachment számaira, felvette az ikonikus kelléket.

kép: A L pix

A koncertet végig lüktetett; az új korongra jellemzően végig barangolt a stílusok között és bár én nem vagyok egy nagy táncos (ellentétben az első sorokban állókkal) , mozgásban tartott a szett. Ehhez mondjuk nagyban hozzájárult az is, hogy nem igazán volt megállás a zenék közt. A koncert dinamikáját pedig csak tovább emele a folyamatosan villódzó fények játéka.

Egyedül a koncert végi fülledtséggel és a hangosítással volt problémánk, de előbbit egy kis levegőzéssel, utóbitt pedig zajvédő fülhallgatóval (erősen ajánljuk bármilyen koncertre is mentek) orvosultuk.

Kontravoid Setlist Gólya, Budapest, Hungary 2024

A SenkWaves szervezésében ez volt a második koncertünk a három évvel ezelőtti Twin Tribes-koncert után, ezzel pedig részünkről garancia lett a nevük ha poszt-punk, EBM, darkwave vagy egyéb vonatkozó eseménnyel találkozunk szemben. Ezért is ajánljuk jó szívvel októberi közepi két rendezvényüket is, különösképp az ugyancsak gólyás minifesztiváljukat, melyről minden fontosabb infót a Facebook-eseményükben találtok.