A térség legjobb elektronikus zenei őszi fesztiváljai

Az ősz már javában tombol, de a fesztiváloknak még koránt sincs vége! Ha imádod az elektronikus zenét, és keresed, hogy hova mehetnél idén ősszel, ez a cikk neked készült. Összeszedtünk néhány fesztivált Magyarország közelében, melyek a könnyű megközelíthetőség mellett kemény basszusokkal élénkítik fel a borús napokat.

Darkshire Monastery & Church Festival
kép: Darkshire Monastery & Church Festival

Darkshire Monastery & Church Festival @Prága, Csehország

Koncepcióban és helyszín-ügyileg is az egyik legizgalmasabb rendezvénynek ígérkezik a prágai Darkshire Monastery & Church Festival. Ahogy nevéből is adódik, a 2 napos fesztivál egy kolostorban, a St. Gabriel Monastery (Gabriel Loci) és egy templomban, konkrétabban a Sacre Coeur Church falai közt kerül megrendezésre. Előbbi helyszín október 11-én, pénteken, míg utóbbi 12-én ad otthont a fesztiválnak. A többnyire drum and bassből táplálkozó esemény különleges koncepcióját tovább emeli a fellépősor, amelyet olyan előadók tesznek teljessé, mint Burr Oak, Billain, A-Cray vagy a The Caracal Project. Jegyek korlátozottan még elérhetők!

📍 Hol? / Prága, Csehország (St. Gabriel Monastery (Gabriel Loci) & Sacre Coeur Church)
📅 Mikor? / október 11. – 12.

Facebook-esemény
Jegyek


Beatpatrol @Linz, Ausztria

Vegyes felhozatalt kínál az eddig Bécsben tartott, ám az idén Linzbe elköltöző Beatpatrol. A fennállásának 15. évét ünneplő fesztivál az elektronikus zene legkülönbözőbb neveit fogadja október 26-án, így többek közt a Rudimental-t, a Black Sun Empire-t, Fedde Le Grand-ot, Claptone-t vagy a Scooter-t.


Bónusz Electronic Music Festival @Hungexpo, Budapest

Aki minőségi elektronikus fesztivált szeretne ősszel, annak még az országot sem kell elhagyni, hiszen idén is megrendezik a Bónusz-t, amely nemcsak budapesti viszonylatban ígérkezik izgalmas őszi fesztiválnak, de bizony a térség is érdeklődéssel figyeli, hogy mi van készülőben november 15.-én és 16.-án. A techno és a fénytechnika szerelmeseinek különösen ajánlott az esemény.

📍 Hol? / Hungexpo
📅 Mikor? / november 15. – 16.

Facebook-esemény
Bónusz Electronic Music Festival 2024 Jegyek


IMAGINATION FESTIVAL @Prága, Csehország

Ismét Prága és ismét dnb, viszont most hardstyle-lal és hardcore-ral kiegészülve. Az Imagination Festival, olyan előadókkal teszi felejthetetlenné az őszi fesztiválszezont, mint Spor, Aversion, Pythius, D-Sturb, a Teddy Killerz vagy épp a hazai delegáció képviseletében, Jade.


Mayday @Katowice, Lengyelország

Végül Lengyelország egyik prominens zenei fesztiválját ajánljuk, amely idén ünnepli 25. születésnapját. Ugyanis ravetől lesz hangos Katowice november 10.-én olyan neveknek köszönhetően, mint Reinier Zonneveld, a 999999999, Chris Liebing vagy éppen Sven Väth.