PAFE – ajánló a harmadik napra

Szombaton Szántódon szétesünk – hogy csak az alliteráció kedvéért-e, vagy ténylegesen is, arról majd a beszámolóban olvashattok. De ez most egy ajánló, kivételesen nem időrendi, hanem fontossági sorrendben. Elöl tehát azok a koncertek, amik köré a nap épül.

Kiscsillag (19:30 Soproni Nagyszínpad) – a koncert, amit egy fesztiválon sem érdemes kihagyni. Nem tudom ki hogy van vele, de én imádom Lovasi szövegét és magánszámait, ebben a zenekarban pedig gátlás nélkül élheti ki magát.
Lovasiék után Kiss Tibiék (21:00 Soproni Nagyszínpad) jönnek, és a nagy többség számára ők lesznek a szombat sztárjai. Nekem mostanában ambivalens érzéseim vannak a Quimby koncertekkel kapcsolatban.

A nap másik kötelező koncertje – lenne – a Pokolgép (19:30 Rockélet Metálsátor), de a módszer, hogy mint lehet az ember egyszerre két helyszínen jelen egy időben, még kidolgozás alatt van.

A Pesti Est Nagysátor programja maga a rejtély, a neten lévő időpontok össze vannak keverve, a nyomtatott verzió pedig már nem is tartalmazza a Balkán Fanatic fellépését. Mindenesetre lesz ott Fish! (20:20), talán lesz Balkán Fanatic is (22:30), és biztosan fellép az eurovíziós dalfesztiválról méltatlanul mellőzött Soerii & Poolek (00:00) csirkéstül, kurvástul, péniszestől.

Van egy sátor, mely tán méltánytalanul mellőzött ajánlóinkban, de ma fellép benne egy olyan banda, akikre talán azoknak is érdemes benézniük, akik egyébként messze kerülik a Pussy Hiphop Nagyszínpadát. Egy kis kedvcsináló a Punnany Massif (23:30) koncerthez, fontos mondanivalóval a hétvégére vonatkozóan: