Októberi zenei kalandozások Budapesten – programajánló

Tagadhatatlanul megérkezett az ősz és bár rövidebbek a napok, a hűvös estéket a klubélet pezsgése kárpótolja. A feltöltődés pedig garantált, hiszen október városszerte tele lesz izgalmas koncertekkel és fesztiválokkal.

kép: Liszt Ünnep Facebook / Hrotkó Bálint – Müpa

Jeff Mills presents Tomorrow Comes The Harvest @Millenáris

Közel az egész hónapot átszövő fesztivál tölti meg a főváros kulturális életét októberben. A Liszt Ünnep számos eseménye közül a detroiti techno legenda nevével fémjelzett különleges produkció ígérkezik a hónap egyik legizgalmasabb eseményének. A Jeff Mills, Jean Phi Dary és Prabhu Edouard alkotta Tomorrow Comes The Harvest izgalmas, improvizatív és határokon átívelő estje október 17-én, a Millenárison hívja zenei kalandozásra az arra fogékony közönséget.

Facebook-esemény
Jeff Mills presents Tomorrow Comes The Harvest jegyek


Isolation Budapest @Akvárium

Ugyancsak a Liszt Ünnep keretein belül kerül megrendezésre a budapesti őszi fesztiválok egyik ínyencsége, az Isolation Budapest. Két nappal az előbb említett eseményt követően (október 19-én), viszont rengeteg fellépővel a soraiban kebelezi be az Akvárium összes koncerthelyiségét olyan nemzetközi kis- és nagyhalak társaságában, mint Lord Apex, az Elysian Fields, Sean Kuti & Egypt 80, Deki Alem vagy éppen a világsztár, Jake Bugg.

Facebook-esemény
Isolation Budapest 2024 Jegyek


Kim Gordon @Magyar Zene Háza

És ha már szó esett a nagyágyúkról, semmiképp sem hagyható ki a felsorolásból a legendás Sonic Youth-alapító budapesti koncertje, ugyanis október 26-án a Magyar Zene Házában ad koncertet az alternatív rock egyik meghatározó alakja, Kim Gordon. Idén tavasszal megjelent kísérleti The Collective című albuma után nyár végén jelentkezett legújabb singlejével, razzmataz néven. Szólóban először érkezik Magyarországra, hová a lengyel Zamilska fogja vendégként elksérni.

Facebook-esemény
Kim Gordon jegyek


Ace Ventura @Arzenál

Igazi közönség kedvenc nyitja meg az Avatar Events, a goa.hu és a VégrePéntek őszi szezonját. Ace Ventura nevével viszonylag gyakran találkozhat a hazai publikum, mindezt a psytrance és a progresszív elektronikus zene szerelmeseinek legnagyobb örömére. Nívós fesztiválok headlinere egy 3 órás szettel tér vissza Budapestre, ahol ezúttal az Arzenál falait rengeti meg, amelyhez hazai support is társul Oleg, Danger vs Beyond, Botond és Yury személyeiben.

Facebook-esemény
Ace Ventura jegyek


Bryan Adams @MVM Dome

Viszont nemcsak az underground műfajok üdvözölhetnek headlinereket, hanem általános értelembe vett világsztárok is érkeznek a fővárosba októberben. Ennek ékes példája Bryan Adams október 14.-i MVM Dome-os koncertje.


Nick Cave & The Bad Seeds @Budapest Aréna

Előtte egy nappal pedig az ország másik megahtározó beltéri rendezvényhelyszíne fogadja az ausztál énekes-dalszerző zsenit és zenekarát. Nick Cave & The Bad Seeds többek közt legfrissebb albumával érkezik a Budapest Arénában október 13.-án. A zenei sokrétűségnek köszönhetően lesz egyszerre részünk felemelő, vidám, elgondolkodtató és szomorú vasárnapban!